След контраофанзивата на Украйна и отстъплението на руските войски от окупираните територии - военният обрат ще бъде затвърден.“

...
След контраофанзивата на Украйна и отстъплението на руските войски от окупираните територии - военният обрат ще бъде затвърден.“
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Обратът в бойните действия в Украйна предстои да бъде затвърден

„ След контраофанзивата на Украйна и отстъплението на руските войски от окупираните територии - военният обрат ще бъде вкоренен. “ Това мнение изрази бившият министър на отбраната Тодор Тагарев в студиото на Euronews Bulgaria. Според него Украйна ще възстанови контрола и върху допълнителна част от окупираните територии.

„ Определено сме очевидци на поврат в бойните дейности. Украинската войска потвърди, за изненада на значително наблюдаващи, че освен може да отбранява своята страна, а може да работи и офанзивно, и то с на процедура светкавична скорост “, споделя Тагарев.

 
Това, което съумях да прочета тази заран е, че към този момент освен в Харковска област съветски войски се изтеглят. Има данни, че те се изтеглят не като армия – те си оставят цялото въоръжение, тези, които могат, се преобличат в цивилни облекла, и с крадени коли и мотоциклети отпътуват на изток, да търсят по-безопасно място. Това не е агитация, обществените мрежи са цялостни с такива клипове. И се удостоверява от разследващи данни – тези колони изтеглящи се коли се виждат и от Космоса.
„ Това, което се случва безусловно в последните часове е, че те се изтеглят и от предните позиции на север от Херсон “, показва военният специалист.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР